Тевхид

15 ÐÐ, 2018

Ко ти је Господар?

Generalna — Аутор tevhid @ 07:05
Ко ти је Господар?

Мој Господар је Аллах који ме је одгојио, упутио и ја само Аллаха обожавам. Све је створени свијет од Аллаха а и ја сам дио тога свијета. 

Господара сам спознао путем знакова и створења. Аллахово је и сунце и мјесец и ноћ и дан и само Аллах влада и управља. И само се Аллаху клањајте кроз шест дана је створио небеса и земљу. Аллах спушта кишу са неба па ничу биљке којима се хранимо. 

Ибн Кесир каже: Онај који је створио сва ова створења (појаве) заслужује да му се робује.

Ове врсте ибадета се Аллаху чини:

Ислам, иман, ихсан, дова, страх, нада, ослањање, жеља, страхопоштовање, скрушеност, бојазност, покајничко враћање Аллаху, тражење помоћи и тражење заштите и тражење спаса, клање курбана, завјет и други видови ибадета које је Аллах прописао. 

Коментари

  1. Prvo, zar covek ne spada u stvorenja? Kako se onda izgubio u recima Ibi Kesira? Drugo mislim, da se Bogu ne moze robovati jer robuje onaj koji je pod tudjom torturom dok je put ka Bogu put razumevanja a ne prisile. I trece mislim, da je smisao Ibi Kesirevih reci u izvornom jeziku ipak drukciji.

    Аутор laika — 13 ÐÐ 2018, 22:26

  2. Јесте човјек створење свакако и лијепо је речено (и ја сам дио тога свијета) види на почетку текста.

    Робовати Богу је слобода и то је добровољно робовање док данас људи робују страстима коју зову љубав у оковима и шта ће ко речи пате за лажним љубавима зар то тужно није

    Аутор Тевхид — 13 ÐÐ 2018, 22:56


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by LifeType